Varmepumpe luft til vand – få information her

08 august 2022 admin

editorial

Overvej en varmepumpe, hvis du ønsker at gøre din ejendom mere miljø- og klimavenlig og samtidig spare penge på din varmeregning.

Hvis du og din familie har besluttet jer for at hoppe med på den grønne bølge, og i den anledning at mindske jeres CO2-fodaftryk, skal I starte med jeres hjem. Det er der, hvor det største forbrug finder sted.

Der er masser af penge at spare i det lange løb ved at efterisolere vægge, gulve og lofter, ligesom der er mange fordele ved at installere energieffektive vinduer. men der hvor den helt store besparelse ligger, er ved at skifte fyret ud med en luft/vand varmepumpe.

Hvad er gevinsterne ved at skifte til en varmepumpe?

Luft-til-vand-varmepumper er op til fem gange mere energieffektive end gammeldags og konventionelle opvarmnings metoder som for eksempel oliefyr eller gasfyr. Det betyder, at du får meget mere varme for pengene når du skifter fyret ud med en varmepumpe. En varmepumpe er også pålidelig og kræver ikke konstant rengøring eller reparation.

image

Varmepumpen er ikke afhængig af fossilt brændstof som for eksempel gas, piller eller olie, men kører i stedet på elektricitet. Det betyder at du har varme så længe du har strøm, hvilket er årsagen til at varmepumper ofte benyttes i sammenhæng med solpaneler. På den måde er man sikret en vedvarende energikilde, og er beskyttet mod strømsvigt.

Hvad betyder det for miljøet?

Hvis du skifter til en varmepumpe, vil det naturligvis have positive virkninger for miljøet. Der vil blive udledt færre drivhusgasser i atmosfæren, fordi der vil blive brændt mindre olie i forbindelse med opvarmning af vandet i din bolig. Det er gode nyheder for dem, der er bekymrede over klimaændringerne og ønsker at gøre noget ved dem. Du vil ikke kun spare penge på lang sigt, men du vil også gøre gør dit bidrag til at beskytte planeten.

Hvad er de andre fordele?

Ud over at være mere energieffektive og miljøvenlige er varmepumper også meget støjsvage. Du vil ikke engang vide, at den er i gang det meste af tiden. Og da der ikke er nogen brændstofudledning, behøver du heller ikke at bekymre dig om kulilteforgiftning. 

 

Flere Nyheder