Skal du have nyt tag

Der kan være flere grunde til, at man overvejer, om man skal have nyt tag. Det kan være fordi det nuværende har huller, er fyldt med alger, eller bare ser grimt ud. Men er det nødvendigt, at få en tagdækker forbi, og få et helt nyt tag? Det kommer vi ind på her i indlægget.

Når du ikke behøver nyt tag

De fleste husejere frygter den dag, hvor der skal nyt tag på. Et nyt tag kan koste mange penge at få lavet, og det er typisk ikke kun taget der skal udskiftes, når der skal udskiftes noget. Men det er heller ikke altid, at man behøver at få lavet et helt nyt tag. Et nyt tag er typisk kun nødvendigt, hvis det gamle tag er så gammelt og råddent, at det ikke står til at redde. Har det et lille hul, så kan det typisk fikses, og er det fyldt med alger og mos, så kan det behandles mod det. Derfor anbefaler vi, at man få en professionel til at vurdere, om det er nødvendigt med et nyt tag, inden man får det lavet.

Når man behøver et nyt tag

Der kan være tidspunkter, hvor taget ikke står til at redde, og derfor er man nødsaget til at få et nyt tag. Det kan være fordi det er fyldt med huller, der ikke kan repareres. Det kan være fordi det er gammelt og råddent, eller det kan være fordi isoleringen er dårlig. Som udgangspunkt behøver taget ikke udskiftes ved ny isolering, men er taget utæt, så kan det være en idé at gøre det på samme tid. Derved kan man spare penge, og gøre arbejdet lettere for håndværkerne der skal fikse det.

Inden du bestiller et nyt tag, er det derfor vigtigt, at du overvejer hvorvidt det er nødvendigt, eller om det bare er fordi det skal renses.