Sådan undgår du problemer med din kloak

advertorial

Hvis du gerne vil have en velfungerende kloaksystem, så skal du sørge for at passe godt på den. Der er nogle ting, som du selv kan gøre, for at undgå problemer med din kloak. Herudover er der andre ting, som kræver professionel hjælp, hvis du f.eks. har fået rørbrud eller døjer med slidte rør. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring, hvordan du kan undgå problemer med din kloak.

 

 

 

 

1. Det må du ikke smide i din kloak

Der er visse ting, der ikke må komme ned i din kloak eller afløb. Det kan gøre, at afløbet bliver tilstoppet. Man siger, at alt andet end organisk materiale fra dig, og toiletpapir ikke må komme ned i dit afløb. Det indebærer bl.a. tamponer, bind, bleer, vatrondeller, eller brugte kondomer, som ofte er noget folk smider i toilettet. Det må du ikke, da det kan skabe større problemer i dit afløb og kloak. Så hvis du gerne vil undgå disse problemer, så skal du sørge for at få stillet en skraldespand ud på dit toilet, hvor du kan smide alt det førnævnte ud i.

 

2. Få regelmæssig eftersyn af din kloak

Du bør få din kloak kontrolleret regelmæssigt. Det skyldes, at der kan opstå problemer med din kloak, hvis der f.eks. er revner i rørledningerne, eller når kloakkerne er fyldt til det maksimal. Hvis du har en revne eller et andet problem i dit kloaksystem, skal du få det repareret så hurtigt som muligt, så det ikke giver problemer senere. Måske du har gamle rør, der skal skiftes ud. Så kan du få lavet en tv-inspektion af din kloak af kloakservices, så du ved hvorhenne problemerne er, og hvordan det kan udredes.

Hvis du mangler kloakservice i Aars, eller den by som du bor i, så kan du finde forskellige firmaer på Google, der kan stå klar til at hjælpe dig.