Sådan sparer du penge på dit boligkøb

Selvom det kan virke selvmodsigende, kan der være mange penge at spare på et boligkøb ved at bruge penge på at hyre en boligadvokat til at hjælpe dig igennem de mange forskellige faser. 

Til at starte med er det en god ide at tage din boligadvokat med på råd når du skal finde en bank og ansøge om et boliglån. Ofte har han gode relationer til nogle banker som kan komme dig til gode eller også så kan han forhandle på dine vegne med din bankrådgiver.

Det er vigtigt at huske på, at en bank er en forretning som alle andre og bankrådgiveren er ansat til at varetage bankens interesser, ligesom din boligadvokat er ansat til at varetage dine. Selv små forskelle i betingelserne i din favør, vil over en 30 årig låneperiode have en stor økonomisk betydning.

Forhandling med sælger og ejendomsmælger

Et andet område hvor du med fordel kan gøre brug af din boligadvokat er når der skal forhandles med sælger og ejendomsmægleren. Ejendomsmægleren er ansat af sælger til at skaffe ham den bedste pris muligt for boligen.

Det betyder at ejendomsmægleren vil fremhæve de positive sider af boligen og måske gå lettere over de mindre positive. Det ved din boligadvokat og modsat dig sidder han ikke og drømmer om det liv, der skal leves i boligen eller han sidder heller ikke og indretter boligen. Derfor kan du med fordel lade han stå for forhandlingerne.

Vælger du selv at forhandle så husk at få skrevet et forbehold ind i aftalen der siger at handlen først er gyldig, når den er godkendt af din boligadvokat.

Når der foreligger en købsaftale skal der laves et skøde som skal tinglyses. Det tinglyste skøde er dit bevis på at boligen er din. Du kan med fordel få din boligadvokat stå for det praktiske.