Når man bliver nødt til at indstille et byggeri

Der er flere grunde til, hvornår og hvorfor man kan blive nødt til at indstille arbejdet med at foretage et byggeri, og det vil vi lige fortælle dig noget mere om i denne artikel, hvad årsagerne kan være.

Vi hiver et konkret eksempel ind i manegen og siger, at man skal have lavet et større byggeri i Frederikshavn, hvor kommunen måske har bestilt, at der skal rives nogle gamle bygninger ned, og nogle nye skal konstrueres til et helt anden formål, da de gamle bygninger ikke kan omdannes.

På den måde er der tale om et byggeri, der er kommet helt ned i bunden med alle de ting, som der kendetegner hoveddelene ved at skulle lave byggeri: nedrivning, klargøring til nyt og opbygning.

Som det første bør kommunen sørger for, at man har godkendelse til at foretage det byggeri, at man har byplanlægningen ind over, at budgettet er godkendt og så videre, så alt forarbejdet er gjort. Det et sådan set alfa og omega.

Men nogle gange kan man ikke vente med at igangsætte byggeriet, fordi man gerne vil være færdige inden en bestemt deadline, så man giver “GO”-signalet til, at man kan begynde at bygge, selvom de sidste tilladelser mangler, men som den kommunalt ansvarlige er man sikker på, at det er tale om en formalitet, der hurtigt bliver løst.

Problemet er så, at man sælger skindet, før bjørnen er skudt, for man kan så risikere, at den tilladelse aldrig er kommet, og så er kommunen qua byggefirmaet i gang med at lave noget ulovligt.

Vi bruger netop et større eksempel her, end hvis det var til privat formål, da vi så kan få det hele med i stor skala.

Så kan man blive nødt til at indstille arbejdet, indtil man har indhentet den tilladelse.

Andre årsager kan være, at man ved nedrivningen og gravearbejdet finder nogle arkæologiske sager, som så skal undersøges af arkæologer. Mange byggefolk hader at finde den slags, da arkæologerne sjældent har råd til selv at lave de udgravninger, så de håber på, at gravefolk støder på noget under deres arbejde.

Det kan også være, at der sker en arbejdsskade, som skal kontrolleres nærmere, hvorfor arbejdet må indstilles indtil, der er blevet rettet op på problemet.

Skal du vitterligt have ordnet noget byggeri i Frederikshavn eller et andet sted, så er det hver gang, du bør tage fat i hmu.dk til at gøre det!