Køb en varmepumpe – det kan godt betale sig

24 november 2021 astrid_pedersen

editorial

Overvejer du at skille dig af med dit fyr, og er du i tvivl om du skal vælge et nyt fyr eller en varmepumpe som erstatning? Så læs med her.

Du kan spare penge ved at installere en luft til vand varmepumpe

Fyrer du med et gammelt og slidt fyr vil du efter al sandsynlighed kunne skære op imod halvfjerds procent af dine samlede udgifter til varm i løbet af et år. Dette skyldes dels varmepumpens høje energi effektivitet som sætter den i stand til at få meget mere ud af den tilførte energi end hvad der gør sig gældende for et udtjent fyr, dels at en varmepumpe er mere driftsikker.

En varmepumpe går ikke ud hele tiden på de mest kritiske tidspunkter, og skal ikke konstant repareres eller renses for at fungere optimalt. Og så slipper du for at skulle bekymre dig om brændstof tilførsel.

Allerede inden for det første år vil du kunne mærke en synlig besparelse hvis du vælger at skrotte fyret og i stedet få monteret en luft til vand varmepumpe. Det betyder at din varmepumpe på trods af forholdsvis høje etablerings omkostninger vil have tjent sig selv hjem i løbet af nul komma fem.

En varmepumpe skåner miljø og klima

Dertil kommer at du med en luft til vand varmepumpe kan reducere dit klima aftryk ganske betragteligt. En luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe er nemlig det mest miljø og klima venlige alternativ til henholdsvis fyret eller de dyre elektriske varmeapparater.

Dette betyder samtidig at du kan opnå tilskud til anskaffelse og installering af din varmepumpe. Og så bliver denne faktisk endnu billigere for dig.

Lad Amalo hjælpe dig med valg af varmepumpe

Du kan få hjælp til at finde den rette luft til vand varmepumpe hos VVS firmaet Amalo – læs mere på Amalo.dk

Flere Nyheder