Inspiration til hvordan du farver dit hjem

advertorial

Vil du gerne have farver ind i dit hjem, men er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Bare rolig, vi er her for at hjælpe dig! Det kan virke grænseoverskridende at invitere farver ind i dit hjem, hvis du er vant til at køre de klassiske sort/hvide møbler. Her er et par tips og tricks til idéer og overvejelser, som du bør gøre dig, når du skal bringe farver ind i dit hjem.

 

 

Hvad er din stil?

Foretrækker du lyse og dristige farver eller bløde pasteller? Hvad med mønstre? Der er mange måder, hvorpå disse kan inkorporeres i ethvert rum i huset. Hvis du f.eks. kan lide stærke farver og mønstrede vægge – så prøv at male en accentvæg med disse to elementer. Hvis du derimod foretrækker blødere toner og stoffer – så tænk over, hvilke malingsfarver der passer bedst til disse typer af designelementer.

Farver på vægge eller møbler?

Det kan virke voldsomt at male en væg i en anden farve end de klassiske hvide, som dit hus’ vægge formentlig er malet i. Men der er heldigvis også mange andre måder at få farver ind i dit hjem. Det kan f.eks. være gennem dine møbler. Du kan købe en hjørnestol i en fantastisk farve og måske købe nogle vaser eller malerier, der passer til? På denne måder skaber du også en sammenhæng mellem dine møbler og du kan vælge at gøre det i alle dine rum i huset.

Gør-det-selv eller professionel maler?

Det kan være tidskrævende at male sit hus selv, især hvis man er nybegynder. Nogle mennesker foretrækker dog at male selv, da man så kan styre processen og resultaterne fulstændig. Hvis du ønsker at spare penge og samtidig få farver ind i dit hjem, er dette den billigste løsning, men hvis du ingen forstand har på maling og ønsker hjælp, så er det værd at bruge nogle penge på en professionel maler. Du kan finde en maler i nærheden af dig ved f.eks. at søge ‘Maler i Silkeborg‘ og se dine muligheder.