Hvornår skal du kontakte en kloakmester?

Hvis du har et hus eller sommerhus, er det dit ansvar at vedligeholde din del af kloaksystemet. Det er dig der skal kontakte en kloakmester, hvis du har mistanke om at der er et hul i kloaksystemet, at der er en prop eller der er tegn på at du har været så uheldig at have mistanke om, at du har fået rotter. Hvis du har fået mistanke om rotter, er det din pligt at kontakte kommunen, som kommer og undersøger sagen nærmere. 

Kontakt en kloakmester

Hvis du får brug for at få undersøgt dine kloakker, skal du kontakte en kloakmester. Du må ikke selv undersøge og rense dine kloakker. Det skal være en autoriseret kloakmester. Dette skyldes at vores helbred et langt stykke af vejen er afhængige af vores kloakker. 

En kloakmester som https://www.mpentreprise.dk/ vil lave en TV inspektion af din kloak. Den vil vise om der er et hul, om der er rotter eller en forstoppelse af rørene og de har behov for at blive renset, så de igen fungerer normalt.  

Vores kloaksystem

Vores kloaksystem, som mange af os tager for givet og tror altid har været der, er forholdsvis nyt og det findes endnu ikke i hele Danmark. Der er stadig områder, hvor der er huse der ikke er tilkoblet kloaksystemet. Det er primært afsidige huse, sommerhuse og kolonihave huse, der endnu mangler. Vores kloaksystem som vi kender det, er ikke mere end omkring 150 år gammel. Før kørte der en vogn rundt og samlede vores affald og afføring op og det var en god ide at være gode venner med manden der kørte vognen, for eller kunne det ske at de kom til at spilde. I København blev det kørt til Amager, hvilke er årsagen til at øen også blev kendt som lorteøen. Her kunne landmænd så hente gødning til deres marker.