Hvornår kommer en murer ind i et større projekt?

27 december 2020 anders_lundtang_hansen

Lad os antage, at der skal bygges et helt hus et sted i landet.

Så skal man blandt andet have fat i en murer og måske flere af slagsen fra samme firma, så man kontakter en murermester i Skørping, som man har en stærk formodning om, at her er der god hjælp at hente.

De vil så spørge, hvor langt man er i processen, og hvad man planlægger at bygge helt præcist?

Hvis man ikke er vant til det med at bygge huse, så kender man måske ikke rækkefølgen i, hvordan og hvornår det skal gøres.

Man har sådan set pengene til at lave den opførsel, og man har også fået lov til det fra kommunens side, men hvad gør man så nu?

Skal der ikke også en VVS’er, en elektriker, en tømrer og meget andet indover?

Mureren er som regel en af de første

En gammel joke dikterer, at man skal have en grund til/for at bygge et hus, og derfor skal man da også have lagt fundamentet først.

Dernæst kræver det også skelettet til at kunne bygge videre på dette hus, og det er oftest her, at man skal bruge en murer, og derfor kommer de ind som et af de første led i processen.

Man skal nemlig være helt sikker på, at man har rammen til at bygge ens hus videre fra, inden man begynder at lægge gulvvarme, sætte elektricitet op med videre.

For det er jo svært at gøre en murers arbejde om, hvis man allerede er nået langt med de andre dele, efter man ellers troede, at murerarbejdet var klaret.

Men de forskellige håndværkerinstanser skal stadig koordinere arbejdet og tale sammen, så man respektivt ved, hvad man skal lave, og hvornår det skal laves.

Så her er tale om et tæt samarbejde, men en murer er en af de første på arbejde her.

Flere Nyheder