Hvornår er en elektriker nødvendig

En elektriker kan hjælpe med mange forskellige ting. De er uddannet til det meste inden for el, men mange elektrikere kan meget mere end at trække kabler. Hvornår er en elektriker nødvendig, og hvilke typer opgaver må du ikke lave selv? Læs mere om det her i indlægget.

Når en pære skal skiftes

Som udgangspunkt, så er det ikke nødvendigt at få fat i en elektriker, når en pære skal skiftes. Men er pæren svær at komme til, så kan det være aktuelt at få en professionel til opgaven. En elektriker bør vide præcis hvordan det er nemmest at skifte den specifikke pære.

Hvis du ønsker professionel hjælp fra en elektriker, kan du kontakte Westergaard-el her: http://www.westergaard-el.dk/landbrugs-el/

Når en ny stikkontakt skal laves

Hvis du skal have lavet en ekstra stikkontakt, så skal du have en elektriker indover som udgangspunkt. Der er kommet ny lovgivning som siger, at man ikke må lave en el installation, medmindre den bliver godkendt af en el installatør i processen. Derfor skal du enten have en el installatør til at godkende den installation du selv laver, eller simpelthen have det lavet af en elektriker, som er uddannet til opgaven.

Når en lampe skal hænges op

Hvis du skal have hængt en lampe op, så kan du selv gøre det, hvis du har værktøjet til det. Det kræver ikke meget mere end en lille skruetrækker og lidt fingerfærdigheder. Her er det dog vigtigt, at du kobler kablerne til på den rigtige måde, så strømmen bliver kørt ud i lampen, som den skal. Hvis du ikke ønsker at kaste dig ud i at prøve at hænge en lampe op selv, så kan det være en elektriker skal på banen, men den billigste løsning er nok at høre i dit netværk, om der er nogen der kan hjælpe dig.