Hvilke overvejelser skal du gøre ved en begravelse?

Udover at man lige har mistet en man holder af, så kan der være mange overvejelser man skal gøre, hvis man står for at planlægge begravelsen også. Der er blomster, kiste, bedemand og meget mere. Læs her om nogle af de ting, som du skal overveje.

Hvilken bedemand skal du vælge

Inden du begynder at overveje hvilke blomster, hvilken kiste og så meget andet du skal vælge, så anbefaler vi, at du finder en bedemand først. Ved at finde den rette bedemand, kan du potentielt fjerne noget ansvar, som gør processen mere overskuelig for dig. En bedemand kan ofte hjælpe med alt fra valg af kiste, til blomster og til hvornår kirken er ledig.

Find en god bedemand her: https://www.baggesen.dk/

Blomster

Hvis bedemanden ikke kan hjælpe med blomster, så er det nemmeste at ringe til en blomsterhandler i den by hvor bisættelsen finder sted. Ved at gøre dette, så er blomsterne tæt ved hånden, når den hårde dag kommer. Det kan også være, at du kan få dem til at levere dem ved kirken, så du ikke skal forbi en blomsterhandler på dagen, hvor du skal sige farvel til en du holder af.

Kisten

Bedemanden skal helst kunne hjælpe med at finde en kiste, som passer til de ønsker og behov, som er stillet af den afdøde. Hvis dette ikke er tilfældet, så skal du på jagt efter en kiste, som du finder passende til begivenheden. Husk dog at læse testamentet igennem, da det kan være personen har defineret om de vil brændes eller begraves.

Invitationer

En vigtig del af en begravelse er at få inviteret dem, som skal deltage i begravelsen. Derfor skal man gerne hurtigst muligt have styr på, hvem der skal med, hvor de skal inviteres, og hvordan de skal inviteres. Her kan det også være en god idé, at planlægge en fest inden de sendes, hvis der skal være en fest.