Hvad er fordelene ved terapi hos en psykolog?

Hvis ikke du før har haft samtaler med en psykolog, kan det være svært at vurdere, hvad du kan få ud af det. For at hjælpe dig mere på vej, kan du læse med her. Så kan du også blive klogere på, hvorfor det kan give god mening at starte i terapi, når du har udfordringer. 

Fordele ved et psykologforløb 

Først og fremmest så er har en psykolog mere viden end andre mennesker omkring mennesket psyke, følelser, tanker, adfærd m.m. Psykologen vil derfor også være en god samtalepartner i de forskellige udfordringer, du kan stå i. Det er uanset, om du oplever symptomer på stress, angst, depression, ensomhed, problemer i parforholdet eller lignende. Du kan derfor også forvente at få en helt anden hjælp, end hvis du gik til dine venner eller familie. 

En anden fordel ved et psykologforløb er, at du får et frirum, hvor du kan vende det, som fylder i dit liv. Du er nemlig selv med til at sætte agendaen for, hvad der skal snakkes om i terapien. Samtidig har en psykolog også tavshedspligt. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt det du siger, ryger videre eller ej. 

En tredje ting der er værd at nævne er, at psykologen kan hjælpe dig med at komme videre i den situation, du står i. Dette kan selvfølgelig ske på mange forskellige måder. For nogle handler det om at få en større forståelse for de følelser, der opleves, eller hvorfor man har en tendens til at reagere på en bestemt måde i visse situationer. Og for andre kan det være nødvendigt med nye og konkrete strategier og trin, der kan tages. 

Der er således også mange ting, der kan tale for, at du kontakter en psykolog, når du har udfordringer, du vil have hjælp til i dit liv: https://www.plesners.net/