Hvad er et renseri?

16 november 2022 Anders Hansen

editorial

Hvad er et renseri? Et renseri er et sted, hvor man renser tøjgenstande. Tøjet kan være alt fra sko til jakker og bukser. På et renseri arbejder man med forskellige rensningsmetoder, som kan fjerne alle former for pletter fra tøjet. Man kan få renset alle typer tøj på et renseri – uanset om det er nyt eller gammelt tøj.

 

Hvordan fungerer et renseri?

Et renseri arbejder ved at bruge forskellige rengøringsmidler til at fjerne pletter fra tøjet. Den mest almindelige type renseri er et PERC-renseri (perchlorethylen). Denne type renseri bruger en opløsning af perchlorethylen og vand til at rense tøjet. Renserier bruger også andre renseløsninger, f.eks. petroleumsbaserede opløsningsmidler, til at rense tøj.

 

Hvor ofte skal jeg få mit tøj renset?

Det afhænger af, hvilken type tøj du har, og hvor ofte du bruger det. Hvis du f.eks. har et jakkesæt, som du kun har på en gang om ugen, behøver du måske kun at få det renset en gang hver anden uge eller deromkring. Men hvis du har en par jeans, som du bruger hver dag, skal du måske få dem renset en gang om ugen.

renseri København

Kan alt tøj tåle at blive renset?

Nej, ikke alt tøj kan tåle at blive renset. Tøj af sarte stoffer som silke eller uld kan blive beskadiget af kemisk rensning. Det er altid bedst at tjekke etiketten på dit tøj, før du tager det med til renseriet.

 

Hvor meget tøj kan man tage med ned til ens lokale renseri?

Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Nogle steder kan der være en grænse på 10 genstande pr. person, mens andre ikke har nogen grænse overhovedet. Det er altid bedst at ringe og spørge, før du tager af sted.

Det sker nemlig tit, at et renseri kan få renset og gjort dit tøj pænere, end du selv evner.

Flere Nyheder