Gode råd til dig der skal købe nyt hus

05 april 2022
Marie Pedersen

advertorial

Når du skal købe hus, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Især hvis det er første gang, du køber hus, bør du sætte dig grundigt ind i, hvordan det hele kommer til at foregå. Vi har samlet et par gode råd til dig, der skal ud og købe hus.

Tal med banken

Når du skal låne penge til et hus, finder du sammen med banken ud af, hvor meget du kan låne. Her er faktorer som din månedsløn og din gældsfaktor. Din gældsfaktor er din samlede gæld, sammenlignet med husstandens årlige bruttoindkomst. Jo lavere din gældsfaktor er, jo mere kan du låne i banken.

byggesagkyndig roskilde

Find et hus der både passer nu og nogle år frem

Et huskøb er en stor investering, og det er derfor en god idé at finde ud af, hvad du har brug for lige nu, og hvad du vil have brug for om nogle år. Er der nok plads? Regner du/ I med at få børn inden for de næste par år? I så fald, hvordan er beliggenheden så?

Du bør også overveje, om du er klar til evt. at renovere et hus, eller om du vil kigge efter et hus, der er indflytningsklart. Har du brug for hjælp til at finde eller afgøre om et hus er det rette for dig, kan du få hjælp af en byggesagkyndig i Roskilde.

Book en fremvisning og stil de gode spørgsmål

Når du finder et hus, du er interesseret i, bør du booke en fremvisning. Her vil sælgerens mægler vise dig rundt, og fortælle dig alt du bør vide om huset. I større byer vil der evt. blive arrangeret åbent hus, hvis der er flere interesserede købere.

Har du spørgsmål til mægleren, og har de afgørende karakter, bør du sørge for at få svaret på skrift. Det er vigtigt at få al den information du kan om huset.

Flere Nyheder