Fugning er nødvendigt i mange sammenhænge

Nogle gange laver man en rugbrødsmad, hvor man bare lægger pålægget på uden at bruge smør.

Det kan være, fordi man ikke kan lide smør, man er allergisk, eller man er på kur, men det siger jo noget om, at selve det at lave sådan en rugbrødsmad, jo netop beror i, at man smører maden – selve det at smøre er en del af processen i selve beskrivelsen.

Men uden smør eller andet fedtstof, har man vel ikke rigtig smurt en rugbrødsmad?

Er det så altid for smagens skyld, at man bruger smør?

Nej, det er i lige så høj grad også for at have noget smørelse, der kan holde på pålægget, og det er især meget brugbart, hvis man spiser den slags mad udenfor.

Men lad os overføre dette element til noget, der går længere tilbage end at smøre rugbrødsmadder: at fuge.

Ser du, man kan jo i teorien godt bygge et hus med mursten, hvor man bare lægger murstenene oven på hinanden og kalder det færdigt arbejde, men udover at det så er dårligt isoleret, så vil de mursten nok også hurtigt falde fra hinanden, fordi der ikke er noget, som holder sammen på dem.

Det er her, man skal bruge fugemassen, som skal holde sammen på dem, og nu om dage bruger man moderne metoder til at lave den slags fugning, så massen bliver fordelt og lavet helt perfekt, men allerede i husets oprindelsestid erfarede man, at det var nødvendigt med noget creme så at sige, der kunne holde sammen på huset.

Men fugemasse af diverse arter bruger man også til at holde sammen på elementer indendørs, til at lime ting sammen og til at isolere med.

Og der bliver hele tiden udviklet med at lave nye materialer og metoder til den slags.

Følg følgende link og invester tid i at bliv klogere på det emne her: https://www.mjofacdeudkrads.dk/