Forbyg besøg af skadedyr på din grund

Tilgivelse er ofte bedre end tilladelse, det gælder bare ikke med skadedyr. Her er forbyggelse bedre end bekæmpelse. Helt at undgå skadedyr er næppe muligt, men der er meget man kan gøre for at gøre ens grund og bolig langt mindre attraktiv for de forskellige typer af skadedyr der findes.

De fleste skadedyr er det selv muligt at bekæmpe, med mindre man er slemt angrebet. Et par få som skægkræ, sengelus, hvepse og rotter, skal man som udgangspunkt have hjælp til at få fjernet af en skadedyrsbekæmper. Du kan blandt andet søge på skadedyrsbekæmpelse på Lolland, hvis du har brug for hjælp. Uanset er det stadig bedre at forebygge besøg.

Forbyg frem for bekæmpelse

Har du ikke lyst til at få besøg af skadedyr, så brug tid på at gennemgå din grund og bolig. Ryd op, så der ikke ligger noget der kan friste skadedyr. Hvad du ser som gammel bras, ser de som en ren invitation til at flytte ind og starte en familie. 

Næste skridt er at minimere hvad der er af mad på din grund. Gamle nedfaldsfrugter, som i dine øjne er grimme og klamme, ser de som det rene festmåltid. Saml derfor nedfaldsfrugter op om efteråret. Gør det før de går i forrådelse. Så er det knap så klamt og hurtigt overstået. De skal ikke i komposten, men i skraldespanden. I det hele taget skal du undgå at smide madrester i komposten, men udelukkende bruge den til haveaffald.

Når du er færdig med haven, skal du gå din bolig igennem, oppe som nede. Selv små revner skal laves. Husk at sikre dig, at der ikke er flyttet hvepse ind. Lukker du dem inde uden mulighed for at komme ud, kan du risikere at de i stedet bore sig længere ind i muren. Har du hvepse bør du kontakte en professionel skadedyrsbekæmper og få ham til at fjerne hvepseboet, i stedet for selv at gøre forsøget.