Fikse tips ved fragt til rusland

Nu om dage er det heldigvis ikke så svært at få sendt ting til Rusland, efter Jerntæppet er faldet, og vi ser et mere genforenet Europa, end det længe har været – selvom der skam er et par afstikkere hist og her.

Men du kan uden de store problemer sagtens adressere et brev eller en mindre pakke til Rusland, uden at KGB eller andre læser med, og så længe du kender til porto-reglerne og ved, hvad det vil koste i moms og afgifter, så skal det nok komme frem.

Er man erhverv eller bare har en større forsendelse, der skal sendes til Rusland, så findes der heldigvis også andre instanser, der kan gøre dette for en, hvor man blandt andet kan tage fat i https://www.unotransport.com/dk/rusland til dette.

Er man dog ikke tryg ved, om det normale postvæsen kan sende ens forsendelse rettidigt, og/eller man måske bare gerne vil være sikker på, at ens gods kommer godt nok frem, hvis man selv har plads til at transportere det, så kan man jo gøre det.

Men derfor er planlægningen den halve rejse.

Læg et budget for, hvad det vil koste at køre, om du tager det private eller offentlige via de mulige forbindelser, der er til Rusland – det er heller ikke altid sikkert, at den hurtigste rute på kortet er den billigste.

Forhør dig hos nogle, der har prøvet kræfter med den slags før og kan give dig nogle gode råd til, hvad du skal gøre ved transport til Rusland.

Uanset hvad er det også meget godt at lære sig nogle gloser på russisk, så man kan begås sig som et minimum, da du ikke kan være sikker på, at alle russere kan engelsk i samme omfang, som man ser det i denne del af Europa.

Og husk godt med tøj, da det hurtigt kan blive koldt derovre!