Få undersøgt din kloak af en autoriseret kloakmester

26 februar 2022
lotte_hindsberg

advertorial

Som hus- eller sommerhusejer er det dit ansvar at sikre at kloaksystemet fungere optimalt. Er der begyndt at lugte af kloak eller tager det ekstra langt tid før vand og andet affald forsvinder ned og ud i kloakken, kan det tyde på at der enten er et hul eller at kloaksystemet er stoppet og skal renses af en slamsluger.

For at kunne finde ud af om der er noget galt, skal du kontakte en autoriseret kloakmester og han vil foretage en TV-inspektion af dit kloaksystem. Du kunne blandt andet søge på kloakservice i Odsherred. Hvis det viser sig at der er et hul et sted i kloakken, er det vigtigt at det bliver stoppet. Både på grund af lugten, men også fordi et hul er en invitation til områdets rotter om at der er en gratis bolig til rådelighed. Viser TV-inspektionen at kloakken er stoppet, skal der en slamslugning til der skylder kloakken ren.

kloakservice odsherred

Kloak og rotter

Rotter elsker mørke og fugtige områder og anser kloakken, som noget nær det mest ideelle sted at bo. Har du mistanke om at du har rotter i kloakken, skal du kontakte kommunen som sender en rottebekæmper. Rotter kan sprede sygdomme fra andre dyr til mennesker. Er du i tvivl om hvor vigtigt kan du slå den sorte død op. Den var skyld i at 25% af Europas befolkning døde af pest og sygdommen blev dengang spredt af rotterne, der levede sige om side med mennesker.

Skal du have ordnet noget i din del af kloakken, er det en god ide at få sat et filter op samtidig på den del af kloakken, der fører op til din bolig. Det er med til at sikre at rotterne ikke kan komme op via kloakken og ind i din bolig. Du har pligt til at kontakte kommunen og det er gratis.

 

Flere Nyheder