Få Fysioterapi Når Det Gør Allermest Ondt

09 juli 2020
Lykke Holzmann Søby

Fysioterapi kan hjælpe til med at genoprette tabt bevægelse og funktion, når nogen er påvirket af skade, sygdom eller handicap. Det kan også hjælpe med at reducere risikoen for personskade eller sygdom i fremtiden.

Det er en holistisk tilgang til terapi, der involverer patienten i deres egen pleje.

Hvornår anvendes fysioterapi?

Fysioterapi kan være nyttigt for mennesker i alle aldre med en lang række sundhedsmæssige forhold, herunder problemer, der påvirker:

Knogler, led og blødt væv – såsom rygsmerter, nakkesmerter, skuldersmerter og sportsskader

Hjerne eller nervesystem – såsom bevægelsesproblemer, der skyldes et slagtilfælde, sklerose (MS) eller Parkinsons sygdom

Hjerte og cirkulation – såsom rehabilitering efter et hjerteanfald

Lunger og vejrtrækning – såsom kronisk obstruktiv lungesygdom (KOLS) og cystisk fibrose

Fysioterapi kan forbedre din fysiske aktivitet, og er med til at forhindre yderligere skader.

Fysioterapeuter arbejder ofte som en del af et tværfagligt team inden for forskellige områder af medicin og omgivelser, herunder:

Fælles sundhedscentre eller klinikker

På sportshold, klubber, velgørenhedsorganisationer og arbejdspladser

Nogle fysioterapeuter kan også tilbyde hjemmebesøg.

Fysioterapeuter betragter kroppen som en helhed i stedet for kun at fokusere på de individuelle aspekter af en skade eller sygdom.

Nogle af de vigtigste tilgange, der anvendes af fysioterapeuter, inkluderer:

Uddannelse og rådgivning – fysioterapeuter kan give generelle råd om ting, der kan påvirke dit daglige liv, såsom kropsholdning og korrekt løfte- eller bæreteknikker til at forhindre skader

Bevægelse, skræddersyet træning og rådgivning om fysisk aktivitet – og hvilke øvelser der anbefales for at forbedre din generelle sundhed og mobilitet og for at styrke specifikke dele af din krop.

Manuel terapi – hvor fysioterapeuten bruger deres hænder til at hjælpe med at lindre smerter og stivhed og til at fremme en bedre bevægelse af kroppen

Der er andre teknikker, der undertiden kan bruges, såsom øvelser, der udføres i vand eller akupunktur.

Du kan blive henvist af din læge, hvis du har brug for fysioterapi, eller du kan selv henvende dig til fysioterapeut for eksempel hos denne glimrende klinik for fysioterapi i Gjern. 

Flere Nyheder