Få en dygtig træfælder til at topkappe dine træer

Med et til tider blæsende vejr i det danske land, kan det være nødvendigt at beskære og fælde træer af sikkerhedsmæssige årsager. Det kan dog vise sig at være mere gavnligt at lade stammen stå og “nøjes” med topkapning.

En topkapning af træer kan komme på tale, hvis det er svært at gennemføre en fældning af træet. Udfordringen kan eksempelvis være, at der simpelthen ikke er ordentlig plads til, at et stort træ kan komme ned og lægge i forbindelse med en fældning.

Derfor kan man ty til en topkapning. En proces hvor træfælderen klatrer op i træet og kapper gren for gren. Dette sikrer, at der er styr på, hvor den enkelte gren lander. Samtidig er det en mulighed for at undgå at fjerne træet helt. Med topkapning kan træets stamme nemlig fortsat blive stående, og man kan bestemme undervejs, hvor meget af træet, der skal skæres af.

God mulighed i tætte beboelsesområder

Løsningen med topkapning er blandt andet rigtig god at benytte i de områder, hvor huse og haver ligger meget tæt. I sådanne kvarterer kan det være en umulig opgave at finde et sted for et helt træ at ligge, når det er blevet fældet. Derudover skal træfælderen også være fuldstændig sikker i sin sag i, hvor træet i så fald lander.

Med topkapning styrer træfælderen 100 procent processen, så der er styr på det trin for trin – eller med andre ord: gren for gren. Og så undgår man den nervepirrende situation, hvor man står og kigger på et træ, der langsomt bliver fældet, og hvor man krydser fingre for, at det lander det rette sted.

Foruden pladsmangel i forbindelse med fældning, kan topkapning kan også være relevant, hvis du synes, at et træ i din have skygger for meget på øvrig beplantning. Du kan læse meget mere om processen her: https://www.1-2-traefaeldning.dk/topkapning