En bedemand ville (måske) bliver overrasket over en bedemand i et andet land

I Danmark kan man finde mange bedemænd såsom https://www.svanebf.dk/ 

For mange vil sådan noget som en bedemand da nok også virke ensformigt over det meste af landet, og det har ikke alene at gøre med, at man ofte bliver udlært i den danske måde at gøre tingene med i forbindelse med bisættelser og begravelser, men man gider jo som almindelig dansker ikke bruge megen tid på døden.

Hvilket egentlig er sjovt, da vi alle skal forholde os til den, men den bliver sådan lidt en tabumåde at forholde sig til: det skal ordnes, men man snakker ikke så meget om det.

Derfor skelner man ikke så meget mellem de mange bedemænd, da man i gennemsnit ikke bruger mere tid på dem, end når man reelt har brug for dem – hvor man så virkelig også har brug for dem!

Nogle bedemænd tager måske til udlandet for at se, hvordan man gør tingene der, men andre ville i den sammenhæng måske bliver overrasket, hvis de hørte om begravelsesritualer andre steder i verden!

Bedemænd er ikke ens verden over

Vi danskere har et meget distanceret forhold til døden, så vi mindes da bestemt dem, vi har mistet, men det bliver mere som en sørgelig snak over en kop kaffe, hvor man hurtigt vil videre til noget muntert.

Og ellers besøger man måske en gravplads nogle gange, men det minder bare om ens egen dødelighed, hvorfor man hurtigt smutter igen.

I andre lande har man hele ceremonier, hvor man mindes de døde, nærmest tager dem frem igen i form af minder og ting, de har efterladt gennem tiden.

Man ser endda optog med ligvogne andre steder i verden, og de danske ceremonier med begravelser vil næsten altid blegne i sammenligning med, hvordan man gør det mange andre steder i verden.

Vi danskere burde derfor få et mere naturligt forhold til døden.