Effektiv og empatisk behandling af angst

11 oktober 2019
admin

Når vi snakker psykiske lidelser, er angst blandt de mere udbredte i dagens Danmark. Angst kan ramme alle typer mennesker – unge såvel som gamle, ja selv meget små børn kan lide af angst, og kræve behandling herfor. Angst forekommer i alle samfundslag uanset uddannelse, beskæftigelse eller økonomisk formåen. Og angst kender ikke til skel mellem race, køn eller seksuel orientering.

Angst rammer meget bredt – og angsten har lige så mange forskellige ansigter, som der findes angst ramte individer. Ethvert menneske udtrykker angsten på sin egen, unikke facon. Alligevel er der mange fællestræk, som går igen i de forskellige former for angst, og det er de ydre symptomer, som manifesteres under et anfald eller som en del af eens personlighed.

Ved generaliseret angst er angsten en permanent følgesvend, som sørger for, at man til daglig er viklet ind i et hæmmende spind af bekymringer og tvangstanker. Generaliseret angst kan virker utroligt invaliderende – det er ikke vanskeligt at forestille sig, hvordan det kan være op ad bakke at få udført dagens praktiske gøremål, når der konstant hænger en mørk sky af bekymring over én, og man er i permanent alarm beredskab. Og ved panikangst vil det være svært nogen sinde at komme nogen vegne, idet man aldrig ved, hvornår det næste anfald vil ramme, og man er prisgivet åndenød, hjertebanken, tunnelsyn og en ganske overvældende frygt og rædsel.

Få hjælp til at overkomme din angst hos en angst ekspert

Uanset hvorledes din angst end måtte udmønte sig, er det en god idé at opsøge professionel hjælp. Ubehandlet angst kan hurtigt udvikle sig til en alt dominerende tilstand, som kan få permanent overtaget i din tilværelse. Angst specialist og psykoterapeut Kim Liljehult har selv har angsten tæt inde på livet, og har således både professionel og personlig erfaring af trække på i sin praksis. Du kan læse mere om angst behandling på https://www.angstekspert.dk/ 

Flere Nyheder