Din kloak skal serviceres af en autoriseret kloakmester

En kloak skal en gang i mellem lige have lidt opmærksomhed. Især hvis man har mistanke om at den er stoppet eller der lugter af afførring og kloak. Du er ikke i tvivl hvis det er. Som hus eller sommerhusejer er det dit ansvar at sørge for at din del af kloakken frem til skel fungere optimalt.

Du må ikke selv reparere eller undersøge det, men skal have en autoriseret kloakmester til at foretage en TV inspektion og evt. efterfølgende reparation. Husk at sikre dig at kloakmesteren er autoriseret. Du kan f.eks. finde en kloakmester i Horsens, hvis du bor i det område.

Få ordnet din kloak

Hvis du har bestilt en kloakmester til at undersøge din kloak sender han et tv kikkert ned i din kloak. Hvis det viser sig at der er et hul eller den er stoppet vil han enten reparere hullet eller også spule kloakken så der er hul igennem. Når du har kloakmesteren ude så få ham til at sætte et filter på op til huset. Dermed er du sikret for at du ikke får besøg af rotter den vej.

Hvis undersøgelsen viser at du har rotter, har du pligt til at kontakte kommunen. Rotter spreder sygdomme til mennesker og skal bekæmpes med det samme. 2 rotter bliver på bare få måneder til 400. Det er gratis at kommunen sender en rottebekæmper ud til at bekæmpe rotterne.

Kloakken før i tiden

Vores nuværende kloaksystem er ikke mere end 150 år gammelt og endnu er det ikke alle huse, der er tilsluttet. Det er primært tyndt befolket områder samt sommerhuse der mangler. I stedet har man ofte en tank som skal tømmes et par gange om året. 

Tidligere kørte der en hestevogn rundt og samlede affald og afføring ind. Det var altid en god ide at være gode venner med personen der kørte vognen, da han ellers godt kunne komme til at spilde.