Bustransport og den medbragte bagage

31 oktober 2019
admin

Prøv at forestil dig, at du er ude i at skulle være chauffør i en bus, hvor der for eksempel skal køres bustransport på Bornholm fra København og via Sverige.

Så skal kunderne nok samles op i hovedstaden, og så går turen via Sverige, hvor der for tiden er stor grænsekontrol, og specielt busser er meget udsatte, da det ofte er her, at illegale immigranter gemmer sig, så politiet skal undersøge busserne og passageren i dem.

Du kører selvfølgelig ikke med den slags mennesker, og du har sørget for, sammen med din chef, at sørge for, at alle passagerer blev grundigt tjekket forud, så der ikke var nogle uheldige personager, der foregav at være nogle, som de ikke var, der sneg sig med.

Desuden bliver området med bagagen lige tjekket efter, inden I kører, så du kan være sikker på, at der ikke er nogle mennesker, der har gemt sig herinde enten for at smugle sig selv eller for at få et gratis lift.

Det kan være farligt at opholde sig herinde under bussen, og du vil heller ikke have en bøde som ansvarlig og transportør af disse mennesker, hvis du blev stoppet.

Men hvad så her ved grænsekontrollen, hvor alle menneskers grej skal tjekkes igennem for smugler- og hælervarer enten på grund med begrundet mistanke eller blot som led i et rutinekontrol?

Hvis der bliver fundet noget her, så bør det først og fremmest ramme den udvalgte passager, men så hvis ingen vil kender ved kufferten, hvis man nu ikke væger at udpege bagagen først, eller nogle mennesker slet og ret ikke vil kendes ved det?

Så kan du jo hænge på det, da det jo er dig, der skal sørge for, at din bus ikke smugler noget over landegrænser.

Men at bruge tiden på at tjekke al bagage efter hos hver passager inden afrejse vil også tage lang tid.

Hvad ser du som løsningen?

 

Flere Nyheder