Betonspalter – sådan bruges de

Betonspalter er noget, som især bruges i landbruges. Der bliver det brugt som underlagt nogle af de steder, hvor der går dyr. Det er derfor også vigtigt, at underlaget er godt og behageligt at gå på. Et godt underlagt kan nemlig støtte op om dyrs trivsel. 

Betonspalter bliver mest brugt i de gangområder i de stalde, hvor man har køer. 

Der findes ikke kun en type betonspalter. Der findes en række forskellige, men hvad kan de forskellige betonspalter? 

Forskellige typer af betonspalter

Profilspalter (er gode til stalden, hvor der skal være et ekstra skridsikkert underlag, så køerne ikke glider. Det er derfor et godt valg, når der skal være et godt fodfæste). 

Renoveringsspalter (minder meget om profilspalter – de er dog en smule mindre. Derfor er de også nemmere at bruge på gyllekanaler, der er i forvejen).

Eco-floor (minder om et spaltegulv, men har gummi-indsatser, hvor der er plads til, at køernes afføring an trænge ned til gylletanken. Samtidig er det ikke muligt, at ammoniakgasser kan passere op).

Bærebjælker (det særlige ved bærebjælker er, at de er kørefaste op til 4 tons. Denne type betonspalter kan også fås, så de er kørefaste helt op til 12,5 tons). 

Dobbeltspalter (en type af betonspalter, som kan bruges sammen med profilspalter). 

Disse er kun nogle af de forskellige betonspalter der kan fås til stalde. De laves både af hensyn til, at køer kan få det bedst mulige underlag at være på. Derudover så er de også utrolig praktiske – bl.a. kan de hjælpe med, at køernes afføring siver direkte ned i gyldetanken. 

Der findes forskellige firmaer, som arbejder med at levere denne type spalter til landbruget. Og mange har en del liggende i forvejen i forskellige størrelse, så man relativt hurtig kan få de spalter, man har brug for. Det kan du bl.a. også se her: http://hz-skibelund.dk/produkter/betonspalter/