Asfalt har bredt sig ud over det meste

03 maj 2022
anders_lundtang_hansen

advertorial

Hvis man kører rundt på nogle landeveje, hvor der ikke er asfalt, så føler man lidt, at man er kommet langt ud på bøhlandet, for det kan da kun være i områder, hvor der ikke kommer mange biler, at man ikke kan lade det svare sig at anlægge asfalt?

Ellers er det jo kun i gamle byggeområder, at man har brosten, hvor man ikke vil dække dem til med asfalt, fordi det vil ødelægge det historiske aspekt ved det.

Samtidig bliver vi også irriterede, når der er huller i asfalten, og den ikke er bred nok.
Man bliver faktisk virkelig glad, hvis man oplever, at der er blevet lagt ny asfalt. Den kunne jo være kommet fra https://pankas.dk/ .

Selv vores bedsteforældre er vant til, at der var asfalt, men derfra skal vi ikke lang tid tilbage, førend asfalt var en sjældenhed – og det faktisk slet ikke fandtes!

Asfalt

Asfalten har ikke altid være så udbredt

For at sætte det i perspektiv, så havde man faktisk ikke et “køretøj”, der var hurtigere end, hvad man kunne tæmme og ride på et dyr, før man opfandt jernbanen.

Og der er immervæk gået lang tid mellem, at vi lærte at ride på dyr til at anlægge jernbanen med tog – og først senere kom bilen til.

Så du kan nok forestille dig i det historiske billede, at det faktisk er noget relativt nyt, at vi får lagt asfalt.

Og asfalt blev jo ikke direkte opfundet sammen med bilen, da man brugte andre løsninger før da, og det først er på det seneste – når man sammenligner i det store perspektiv – at man har opfundet den moderne form for asfalt.

Så selvom man efterhånden ikke kan undgå at se asfalt alle vegne, og mange af os er afhængige af det, så skal man virkelig ikke så lang tid retur, før der ikke var noget.

Flere Nyheder