Behandl medarbejderne godt på en restaurant
Man siger altid, at kunden har ret og skal have ret – til en vis begrænsning, før det bliver til besvær og generer andre fra gæster til ansatte.
Men man skal også være enige om det som team i en restaurant, hvordan man sørger for at gøre kunderne glade, og den slags kundetilfredshed skal gerne smitte sig af fra rengøringspersonale og helt op til ledelsen, der ejer restauranten.
Dette er ubetinget, om der er tale om en større restaurantkæde, der er blandt landets førende og mest innovative i København, eller om man er en selvejet restaurant i Tønder, hvor der måske er lidt overlap mellem de forskellige kasketter i firmaet.
Man siger for også, at alle instanser kommer i spil, når man indtager et måltid, og det gælder både synet, duften og smagen; men man kan også postulere, at det omhandler de mere flygtige sanser fra at være sammen med de rette mennesker til, om maden er lavet med kærlighed.
Der er jo mange grunde til, at man tager på restaurant, om det er en date, for at invitere familien ud, for at slippe for at lave mad, eller fordi man ikke gider take away.
Men det kan nok godt smages, om maden er lavet med glæde eller under pres.
Restaurationsbranchen har jo ry for generelt at være en hård branche, hvor folk har spidse albuer, og man kun er så god som ens seneste ret.
Men derfor kan man også komme til at køre stedet i sænk, hvis man presser de ansatte for hårdt, og de går ned med stress – og man så bare siger til dem, at de skal være glade for at være ansatte på stedet, for det er en karrierestige for dem, og andre står parat til at overtage ens plads, hvis man ikke er glad.
Men hvad nytter det i længden at have sådan en grum tilgang til at skabe en fællesskabs-følelse om at gøre kunderne glade?
Behandl de ansatte godt og vær gode ved hinanden, så smitter det af på kundernes tilfredshed.